Üdvözöllek kedves Látogató!

Pest

Szerda esti BARLANGTÚRA!

Időpont: 2004-09-08
Régió: Budapest
Kiíró: Simson Klub Magyarország -SKM-
Beszámoló: Simson Klub Magyarország -SKM--tól
Erre az eseményre nem jelentkezhetsz!
 

A GyLAB Tours Team ajanlata szerda estere!

Idopont: 2004.09.08
Talalkozo: 18.00h szokasos helyen FIGYELEM! Nem a szokasos idopont!
Indulas: 18.30h (ez pontos!)
Utvonal: Nagysandor J. u. - Soroksari ut - Lagymanyosi hid - Budai also rakpart a Margit hidig - Arpad fejedelem utja - Kolosy ter - Szepvolgyi ut.
Csatlakozni barhol lehet, de senkit nem varunk. A masodik talalkozasi pont: Pal-volgyi barlang bejaratanal levo penztar/kocsma, 19.30

Program: atvonulas a Matyas-hegyi barlanghoz gyalogosan, atoltozes, tura, gyogyso:r a kocsmaban.

Felszereles: A sisakokat (kotelezo!) es a lampakat az egyesuletunk biztositja. Turavezetot szinten szereny szemelyem keviseleteben.
Amivel nektek kell keszulni: Magasszaru cipo (a legjobb a gumicsizma), eros hosszunadrag (lehetoleg kettot egymasra), legalabb ket pulover, esetleg egy pulover, es arra egy nem tul bo ing. Olyan ruhakat hozzatok, amit nem sajnaltok, mert bizony kiszakadhat, saros lehet, ez benne van a pakliban.
Fontos: egy darab laposelem szukseges fejenkent.
A ruhaba beleizzadtok, ezert hazautra nem lesz alkalmas! Mindenkeppen komplett valtoruhat hozzatok.

Egy ket adalek a barlangrol azoknak, akik meg nem lattak ilyet:
A barlang homerseklete telen-nyaron 10 fok korul van. Hossza kb. 5km, ebbol bejarunk 2-400m-t. Ez a tarsasag fizikai felkeszultsegetol fuggoen 2-3 orat vesz igenybe. Idobeli, utvonalbeli korlatunk nincsen. A barlang hideg es melegvizes oldasu vegyesen, de alapvetoen melegviz alakitotta. A melegviz mar nincsen jelen a barlangban, ezert is a szokasos 10 fok homerseklet. A hidegviz egy ponton, ha sikerul oda eljutnunk, akkor lathatunk egy tavat is. Az a barlang legmelyebb pontja. A barlang eltekintve a mesterseges bejarattol, es az azt koveto vasletratol nincsen kiepitve, sem betonjarda, sem villanyvilagitas nincsen. Fejlampakkal fogunk latni. Lesz olyan hely, ahol tobb meter magasan kell sziklakba kapaszkodva maszni, es lesz olyan, ahol a belmagassag eleg szereny 30cm. A nehezebb maszasok a barlang lyukas sajt jellege miatt konnyeden elkerulhetok. A barlangban ellentetben a szemben levo, vele egy rendszer alkoto, es vele osszekotott Pal-volgyi barlanggal, cseppkovek, es egyeb szep kepzodmenyek nem talalhatok, helyette viszont vannak nagyon szep gombfulkek. Ezert ez a barlang nem elvez kiemelten vedett statust, ezert is tudunk ide elmenni. Koteltechnika, vagy egyeb specialis felszereles, vagy szaktudas a bejarashoz nem kell. A fizikai megterheles miatt meg fogtok ehezni, ezert csokoladet hozzatok magatokkal. Szolocukor, mazsola kevesbe javasolt, mert megszomjaztok tole.

A turatol felni nem kell, nem fog senki leesni vagy beszorulni, olyan helyekre megyunk, ami az adott tarsasagnak megfelel (fiam 6 evesen volt eloszor ebben a barlangban). A nagyobb sorhassal rendelkezoket a szukuleteknel kerulouton viszem.

Tekintettel a program altal igenyelt komoly elokeszuletekre, a jelentkezeseket kenytelenek vagyunk lezarni a tura elott 3 nappal. Utana csak kiveteles esetekben tudunk jelentkezot fogadni.

A piszkos anyagiak: a felszerelésért es a lehetőségért a barlangász egyesületnek fizetni kell.
Az egész összesen 1400Ft lesz fejenként, de a Klub támogtja, hogy eljussatok ilyen különleges helyekre, így akiknek van tagsági kártyája, azoknak csak 1000-ba fog kerülni.



fővédnök és túravezető: Varga György (a képen is ő van:) )