Üdvözöllek kedves Látogató!

Pest

Üvegtigris túra

Időpont: 2012-09-22
Régió: Pest megye
Kiíró: Simson Klub Magyarország -SKM-
Erre az eseményre nem jelentkezhetsz!
 

Tisztelt kollégák!

2012. szeptember 22-23-án kerül megrendezésre az Üvegtigris túra. A helyszín a sokak által ismert Üvegtigris című film forgatási helyszíne, a Tinnye és Piliscsaba között található Üvegtigris lakókocsi és környéke.

Program:
22-én 11:00 és 11:20 között találkozó a Budapest XIX. kerületi Europark előtt. Az ide érkezőkkel közös vonulás (lehetőség szerint hátsó utakon) a Róna utca érintésével a Budapest III. kerület Bécsi úti Shell kútig (Vörösvári út után jobbra), ahol az esetlegesen túrázni kívánó többi kolléga csatlakozik. A kúthoz való érkezést kb. 12:30-ra tervezem. Innen 12:45-kor indulunk tovább a 10-es úton, majd az Üröm közelében lévő "Egri várat" tekintjük meg közösen, amely színhelyet adott a '60-as években forgatott Egri csillagok című film számára.

Innen 14 óra körül indulunk tovább az Üvegtigris című film forgatásának helyszínére, ami az "Egri vártól" kb. 20-25 km távolságban van, így valamennyivel 15 óra előtti érkezésre lehet számítani. A büfé kocsiban és a közeli panzióban lehet vásárolni, étkezni, aki szeretne. Az Üvegtigris előtt egy szép tó található, körülötte kiépített gyalogúttal, amit körbe lehet sétálni. A gyalogutat erdős rész valamit ápolt rét határolja.

Tetszés szerint, amikor jól esik, indulhatunk tovább a 10/11-es rakétabázisra, ahol sátrat lehet verni, akár a szabad ég alatt, de fedett hely is áll rendelkezésre.
Másnap reggel, az előző nap fáradalmainak kipihenése után tetszőleges időben indulhatunk hazafelé.

Aki esetleg nem ismeri Budapestet és a csatlakozással/közlekedéssel problémája lenne, telefonon/mailban/fórumon tegye fel a kérdését, lehetőség szerint megoldjuk.

Akinek bármi kérdése merülne fel a túrával kapcsolatban, az a 30/236-4535-ös telefonszámon érhet el.
Rossz, esős idő esetén a túra elmarad.

Túravezető: Elek Péter