Üdvözöllek kedves Látogató!

Pest

Simsonális emléktúra (2003-tól napjainkig...) utolsó frissítés: 07.09

Időpont: 2010-07-05
Régió: Hajdú-Bihar megye
Kiíró: Simson Klub Magyarország -SKM-
Beszámoló: Simson Klub Magyarország -SKM--tól
Erre az eseményre nem jelentkezhetsz!
 

Az egész úgy kezdődött, (pontosan úgy, ahogy eddig mindig) ültünk az étel felett (véletlen éppen egy gyros tál volt), és éppen ecsetelgettem Lajos számára, hogy ha már valami nagy gépet vásárol, akkor jó lenne kipróbálni, kihasználni.

Ekkor jött az ötlet, hogy Kaposszerdahely mellett Szenna településhez nem messze van egy igen jó szálláshely. Látogassuk meg! Azonban ha már ott vagyunk, mindenképpen útba kell ejteni Kaposszerdahelyet!

Hogy miért is?

A Simson Klub Magyarország 2003 és 2005 között ott rendezte meg a Simsonálist, először a helyi iskola udvarán (igen családias hangulatban), aztán egyre nagyobb létszámban a település sportpályáján!

A Hajdú-Bihari régió (akkor még Debreceni régióként) 2005-ben vett részt először. Mivel nagyon jól éreztük magunkat, ezért töretlen lendülettel a mai napig is részt vesznek hazánk „fiai” ezen a nemes eseményen.

Nos folytatva a terv keletkezésének történetét…
Szó szót követett, a príma kis szálláshely lefoglalásra került. Ez volt kb. április magasságában. Közeledett az időpont, a paripa is meglett, és egyre inkább az úttal kapcsolatos teendők jártak az eszünkbe. (Valahogy olyan aktivitással, mint annak idején 2005-ben – hmm… ismerős érzés…)

Egy héttel ezelőtt felhívtam az ELNÖKÜNKET, hogy milyen tervünk van, megkérdeztem, hogy hogyan segíthetnénk valahogy ezzel a túrával a klubbot?
Sok minden szóba került, de végső döntésként egy emléktábla ügyében született döntés, amelyet a sportpálya melletti épület falán helyeznénk el.

Gyors telefonálások, elvi „létesítési engedély kérése” a helyi Polgármester úrtól. Tábla készítése, de nem ám úri módon, bemegyek oszt megrendelem, hanem „kézi munkával”, ahogy egy jó Simsonsostól illik.

Most az utolsó hetet írjuk a túra elkezdése előtt. Minden kezd a helyére kerülni nagyjából… (Csak hogy izgisebb legyen a helyzet, a hét végén megfáztam, nem enyhén, Lajosnak pedig a túra hetében jár le a paripáról a műszaki vizsga)

Azzal teljes mértékig tisztában vagyunk, hogy a túrához leginkább két Simson illene. Most ezt nézzétek el nekünk, és két „más” géppel fogjuk megtenni az előzetes számítások alapján kicsivel több mint 800 km-t.
Ez azonban nem jelenti azt, hogy kizárólag magán érdekek vezérelnek minket az út során! Sőt!

A túra útvonalát és időtervét úgy készítettük, hogy meglátogassuk az egyik nagy kaposvári Fő Zsiványt! Név szerint Szabó Tamás – Indy-t, a másik napon a Simsonosok egyik legnagyobb műszaki szakértőjét Horváth Mikit szeretnék tetten érni műhelye közelében.

Erre a túrára igaz jelentkezni nem tudtok, azonban a kaposszerdahelyi emléktábla „felavatásánál” nagyon örülnék néhány echte Simsonos „arc” látogatásának/segítségének! Az emléktábla elhelyezése (előzetes tervek szerint) 2010. július 7-én történne, 10 óra magasságában. Akit komolyan érdekel az esemény az pontos időpontot meg tud érdeklődni a felavatás hetében a 06-30/463-25-24-es telefonszámon!
Amint pontos egyeztetés történik a Polgármester úrral, akkor azonnal itt is közzétesszük!

A végjátékban pedig a csütörtöki napon (ha minden terv szerint alakul) akkor valamikor délután tájban Lakitelekre fogunk megérkezni. Vajon miért is? :)

Az esemény beszámolójában pedig blog-szerűen szeretnék Nektek írni az út közben történt dolgokról folyamatos frissítésben! Terveink szerint mobilinternet kapcsolattal esti időpontban közzétennék a nap néhány legjellegzetesebb képeit!

Remélem a túra során, lélekben támogattok majd! A beszámoló első soraiban majd meglátható lesz az útvonal is, amit igyekszünk bejárni. Ha netalán összetalálkoznátok velünk, nyugodtan integessetek!

Túra résztvevői (kor alapján sorrendbe véve): :)
Szabó Lajos (Yamaha X-Max 250)
Szatmári Zoltán - Dreamer (Suzuki Burgman 400)

Túra indul: 2010. július. 05

2010.06.30