Üdvözöllek kedves Látogató!

Pest

Kitoljuk a vasat a garázsból - Párkány V.

Időpont: 2009-03-15
Régió: Pest megye
Kiíró: Simson Klub Magyarország -SKM-
Erre az eseményre nem jelentkezhetsz!
 

Ez már az ötödik!

Immár hagyománnyá vált a március 15-i nyitótúránk. Egyre többen jönnek, sőt még az azóta megnagymotorosodott tagjaink sem hagyják ki. Tavaly 26 jelentkező volt. Ezt a hagyományt továbbra is ápolni szeretnénk, mindannyiunk nagy örömére.

Berúgjuk. Pöccre indul. Ráülünk. Csak úgy, mert hiányzik. Aztán már nincsen visszaút, beleugrik 120km. Csak úgy, mint tavaly.

Úticél: Párkány

Útvonal: 10-es foút, Pilisvörösvár - Piliscsaba - Dorogi elkerülő - Esztergom - Mária Valéria híd - Párkány - Garamkövesd - Helemba - Garamkövesd - Szalka - Letkés - Ipolydamásd - Kismaros - Vác - Budapest

Találkozó1: 8.00 XX. Határ út - Soroksári út sarok benzinkút parkolója

Találkozó2: 8.30 III. Flórián parkoló

A két találkozó között bármikor be lehet csatlakozni, de senkit nem várunk. Ugyanez vonatkozik az első találkozóhelyre is, innen pontosan indulunk.



Az út szinte teljesen sík, minimális emelkedők vannak, gyengébb gépekkel is lehet jönni. Természetesen ez a vas erejére, és nem megbízhatóságára vonatkozik! A teljes táv kb. 120km. Kérek mindenkit, hogy teletankolt géppel jöjjön, vagy az első megállónál, amikor közös tankolás lesz, rakja tele. Olajat mindenki hozzon magával.

Egyben megyünk az utazósebesség 50 körül lesz.

A program: Elindulunk, elmegyünk Pilisjászfaluig. Itt megállunk egy kávéra, és megvárjuk, amíg utolérnek minket, akik a Piliscsaba előtt lévő kútnál tankolnak. Ez az egy közös tankolás lesz. A fürgébbek itt bevárják a lassúbbakat. Következő beváróhely az esztergomi Mária-Valéria híd esztergomi hídfője alatt lesz, innen egy csapatban megyünk át a határon.

Párkányban a vasakat leparkoljuk, bejárjuk az óvárost gyalog, aki vásárolni akar, az elintézi. Megpróbáljuk a motorokat valami benti parkolóban leparkolni, ha nem sikerül, akkor a Thermál szálló parkolójába megyünk. Idén egy kicsit elszaladtak az árak, így az étterem lefoglalás elmarad, inkább eszünk lángost az utcán. Amilyen árak vannak, aki akar, beülhet étterembe is, lesz hely.




Innen némi császkálás után megyünk tovább Garamkövesden keresztül Szalkára. Ha belefér, előtte egy rövid körrel megnézzük Helembát is. Onnan Letkésnél át az Ipolyon, majd Ipolydamásd. Idáig együtt megyünk, itt tartunk még egy rövid pihenőt, majd nagyobb sebességre kapcsolva megindulunk haza alapvetően önszerveződő csapatokban, és útközben mindenki leválik az otthon melege felé.

Tervek szerint az utolsó pihenőt még világosban ejtjük meg, de valószínű, hogy sötétben érünk haza.


Mit hozz magaddal: esőálló ruhát feltétlenül, ha van, akkor útlevelet. Schengeni országba megyünk, ezért nincsen határellenőrzés, de annál inkább kell számítani rendőrökre. Nagymotorosokat a határon végigbüntették ha lámpa nélkül mentek. A valutáról most nem tudok semmit, ezért feltétlen eurót hozz magaddal. Kopó alkatrészekből és szerszámokból feltétlenül legyen nálatok. Hazaérni sötétben fogunk, ezért feltétlen legyen nálad meleg ruha, márciusban bizony ekkor már elég hűvös van.

FONTOS:

Mivel külhoni ország területére lépünk, H betű legyen a járműveteken!

Egyészségügyi csomag legyen mindenkinél! Ezt vegyétek komolyan!

Minden lámpa égjen a motorodon!

Ha esetleg úgy alakul az időjárás, hogy talajmenti fagyok, ónos eső, zivatar, hófúvás lehetségesek, akkor a túra elmarad.

Egyéb információ a fórumban. Ha valami gondod támad útközben, akkor keresd a szervezőt:

Varga György (70) 311 6935

Ne feledd, ha motoron ül, csak SMS-t tud fogadni!