Üdvözöllek kedves Látogató!

Pest

Évadnyitó túra Ópusztaszerre!

Időpont: 2008-03-22
Régió: Csongrád megye
Kiíró: Simson Klub Magyarország -SKM-
Erre az eseményre nem jelentkezhetsz!
 

Néhány elszánt barátunkkal egy évadnyitó túrát szervezünk tavasszal, Ópusztaszerre. Itt szívesen találkoznánk Csongrád megye többi részéből, érkező márkatárssal is, kellő érdeklődés esetén akár megyei találkozóvá léptetve elő az eseményt. Előzetes elképzeléseink szerint Március 22-ét (rossz idő esetén Március 29-ét) látjuk erre megfelelő az időpontnak.

A túrát (találkozót) egynaposra tervezzük, elsősorban ópusztaszeri programokkal. (Skanzen, Feszty körkép, szoborpark stb.) Este, Csongrádon egy kötetlen közös vacsorával, bulizással zárnánk a napot. A távolabbról érkezőknek - Varga Csaba klubtársunk jóvoltából- kulturált szálláslehetőséget tudunk biztosítani Csongrádon, max. 8-10 fő erejéig ingyenesen.

Kérünk jelezzétek, hogy érdekelne-e titeket a dolog!

Részletek:

Találkozó: Csongrád, Penny parkoló, 2008. Március 22. 7:30 - 8:00 Kedves figyelmesség lenne, ha már a találkozóra kellően tele tankkal érkeznétek. A tankolást megoldhatjátok a szomszédos Agip vagy MOL kutaknál. A gyülekező alatt beszerezhetitek, illetve kiegészíthetitek a napi élelem és innivaló készletet is.

Útvonal: Csongrád - Felgyő - Csanytelek - Baks - Ópusztaszer (kb. 30km) majd vissza: Ópusztaszer - Baks - Mindszent - Szegvár - Szentes - Csongrád (kb. 45km) Az útvonal végig kétsávos, kellemes kanyarokkal tarkított, másodrendű főút. A hétvégén mérsékelt a forgalom. A visszafelé vezető úton a Baks - Mindszent szakaszon kompot fogunk használni, amely egyik élményeleme a túránknak.

Utazósebesség: 45 - 50 km/h.

Indulás Ópusztaszerre: 2008. Március 22. 8:00

Érkezés Ópusztaszerre: kb. 9:00

Program: Alapvetően a megyei Simsonosok személyes találkozóját, ismerkedését szeretnénk elősegíteni ezzel a túrával, és természetesen szívesen látnánk a megyén kívülről érkező márkatársakat is. Ezért nincs kötelezően kötött program. Ópusztaszeren találkoznánk a többi Simsonossal, esetleg a Makó irányából érkezőkkel Bakstól közösen vonulhatnánk. Lehetőség van a Skanzen, Feszty-körkép egyéni vagy csoportos megtekintésére, illetve minden egyébre, amit addig közösen megszervezünk.

Étkezés: Egyénileg

Indulás vissza Csongrádra: 2008 Március 22. 15:00

Érkezés Csongrádra: kb. 16:15

Program:
16:30-17:00 szállások elfoglalása
17:00-18:00 felfrissülés, pihenés
18:00 vacsora, kötetlen beszélgetés, buli
kb. 23:00 szunya


Ami kötelező:

  • érvényes személyi okmányok, jogosítvány, rendezett biztosítás
  • bukósisak
  • elsősegély csomag
  • megfelelő műszaki állapotú Simson (fék, világítás!)

Ami ajánlott:

  • időjárásnak megfelelő ruházat
  • költőpénz
  • CB-rádió
  • fogyó alkatrészek, apró szerszám a javításhoz (helyszínen nem javítható hiba esetén a műszaki mentés biztosított)
  • sárga mellény

Várható költségek:
Üzemanyag (kb. 4-5 liter
Belépőjegy: 1000-3000 Ft
Komp: 100 Ft
Vacsora: igény esetén -önköltségi alapon- meleg vacsorát szervezünk
Szállás: ingyenes, max. 8-10 főig


A túrával kapcsolatban rövidesen egy részletesebb hírlevelet is küldünk minden Csongrád megyei tagnak. Kérünk Titeket, jelezzétek a megyei fórumon, (Klub -> Fórum -> Csongrád) hogy van-e kedvetek túrázni, találkozni velünk. Kérdéseiteket kérjük szintén a megyei fórumon tegyétek fel, így mindenki láthatja majd a választ. Ötleteiteket is szívesen várják a Szervezők:

Újvári Viktor, Varga Csaba Pál és Bíró Gábor