Események, Rendezvények:

Pest

Kőszegi túra
2005-07-30

„Ahol nem esett, mégis eláztunk!”

Pedig Tamás még kabátot is hozott az útra. Már majdnem fél 11 felé járt az óra, amikor elindultunk Szombathelyről 4 fővel, majd Gencsapátin, Gyöngyösfalun és Lukácsházán keresztül (ahol pár perc szünetet tartottunk az árnyékban) 11 óra tájban érkeztünk meg a Kőszegi kontaktponthoz, ahol megvártuk túravezetőnket, Sacibali-t. Negyed 12-kor meg is érkezett egy tüzes Star-ral, így elindultunk meghódítani a hegyet.

A kezdeti nagy lendület után Sacibali Star-ja már nem is volt olyan tüzes, sajnos nem bírta az emelkedőket. Így Ismét beiktattunk egy pihenőt, hogy megpróbáljuk rendbe tenni a motorját. Úgy tűnt sikerült is, így továbbindultunk. Fantasztikus tájon mentünk, először szerpentinen, majd az erdőben a földúton. Itt ismét rosszalkodott a Star, így Sacibali hazament egy S51-ért, mi pedig pár száz méterrel feljebb, egy parkolóban falatozva vártuk meg.

Ismét Sacibali-val az oldalunkon, elindultunk Velembe, ahol a motorokat lezárva elnéztünk a templomhoz, ahol egy hosszabb pihenőt is beiktattunk. A felfelé út végén már vártam a pihenőt, a 70-es henger nagyon felmelegedett, a hőfokmérő óra 120 foknál járt. A szünet alatt jól elbeszélgettünk, elhülyültünk, majd kicsit körülnéztünk az erdőben is. Továbbindulva, miközben Péter 75-tel ment le a szerpentinen ( :) ), egy kis parkban is megálltunk, majd Kőszeg főterére érkezve ismét leállítottuk a motorokat, és az árnyékban üldögélve átfagyiztunk jó néhány percet.

A nagy melegben továbbállva, kis motorozás után a kőszegi Csónakázó tónál múlattuk az időt, ahol nagy bátran még vízi-biciklit is béreltünk. A bérlős hölgy kutyája is majdnem megevett minket. A vízen is nagy csaták zajlottak. A gyorsulást például Gábor és Péter nyerte, de fröcskölésben is verhetetlenek voltak :). A nem kis elázás után a száradás is sokáig tartott, így a napra kiülve próbáltunk küzdeni a vízcseppek ellen.

Fél öt körül Sacibali-t és Kőszeget hátrahagyva indultunk haza. Útközben Péter robogót alázott, Gábor oldaldeklije majdnem leesett (menet közben szerelte :) ), Tamásnak pedig a gázbowdennel akadt össze a bajsza. Gábor és Péter pár "mutatványt" is bemutatott nekünk, ülésen láb, kormányon láb, félreülve, ilyesmik :). Szombathelyre visszaérve mentünk pár kört a városban, majd betértünk egy neves cukrászdába is pár Somlói Galuskára, meg Tiramisura. 6 óra tájékán köszöntünk el, majd mindenkit hazaindult.

Remekül sikerült túrát tudhatunk magunk mögött. Ugyan a létszám kicsit kevés volt, bár ez betudható a többi márkatárs távollétének, nyaralásának. De azt hiszem, semmi akadálya nincsen jövőre is megtartani a túrát, több résztvevővel, kevesebb Celsius fokkal. Bár végig nagyon meleg volt, 35 fokot nyaldosta az idő, de szerencsére a hőmérsékletből kifolyólag nem történt műszaki hiba. Továbbá szeretném itt is megköszönni a kőszegi vezetőnknek a csapat vezetését.

Jövőre sem menekül meg Kőszeg a Simson Klub Magyarország Szombathely Régiója elől!