Események, Rendezvények:

Pest

Kitoljuk a vasat a garázsból - Párkány III.
2007-03-15

Berúgjuk. Pöccre indul. Ráülünk. Csak úgy, mert hiányzik. Aztán már nincsen visszaút, beleugrik 120km. Csak úgy, mint tavaly.

Úticél: Párkány

Útvonal: 10-es foút, Pilisvörösvár - Piliscsaba - Dorogi elkerülő - Esztergom - Mária Valéria híd - Párkány - Garamkövesd - Helemba - Garamkövesd - Szalka - Letkés - Ipolydamásd - Kismaros - Vác - Budapest

Találkozó1: 8.00 XX. Határ út - Soroksári út sarok benzinkút parkolója

Találkozó2: 8.30 III. Flórián parkoló

A két találkozó között bármikor be lehet csatlakozni, de senkit nem várunk. Ugyanez vonatkozik az első találkozóhelyre is, innen pontosan indulunk.



Az út szinte teljesen sík, minimális emelkedők vannak, gyengébb gépekkel is lehet jönni. Természetesen ez a vas erejére, és nem megbízhatóságára vonatkozik! A teljes táv kb. 120km. Kérek mindenkit, hogy teletankolt géppel jöjjön, vagy az első megállónál, amikor közös tankolás, lesz rakja tele. Olajat mindenki hozzon magával.

Ha többen leszünk, akkor két csapatban megyünk, a gyorsabbak megvárják a lassúbbakat néhány pihenőhelyen.

A program: Elindulunk, elmegyünk Pilisjászfaluig. Itt megállunk egy kávéra, és megvárjuk, amíg utolérnek minket, akik a Piliscsaba előtt lévő kútnál tankolnak. Ez az egy közös tankolás lesz. A fürgébbek itt bevárják a lassúbbakat. Következő beváróhely az esztergomi Mária-Valéria híd esztergomi hídfője alatt lesz, innen egy csapatban megyünk át a határon.

Párkányban a vasakat leparkoljuk, bejárjuk az óvárost gyalog, aki vásárolni akar, az elintézi. Van fizetőparkoló, ahol kismotorok ingyen parkolhatnak. Hivatalosan nem őrzik, de ott ül mellette a parkolóőr. Ebédelni együtt megyünk, előre lefoglalt helyre ide. Aki nem jelentkezik be ebédre, esélytelen, hogy befér bármelyik étterembe.





Járhat így is:




Innen ebéd után megyünk tovább Garamkövesden keresztül Szalkára. Ha belefér, előtte egy rövid körrel megnézzük Helembát is. Onnan Letkésnél át az Ipolyon, majd Ipolydamásd. Idáig együtt megyünk, itt tartunk még egy rövid pihenőt, majd nagyobb sebességre kapcsolva megindulunk haza. Ha két csapat lesz, Vác után még egyszer bevárjuk a teljes csapatot, itt elköszönünk, és mindenki leválik az otthon melege felé.

Tervek szerint az utolsó pihenőt még világosban ejtjük meg, de valószínű, hogy sötétben érünk haza.


Mit hozz magaddal: esőálló ruhát feltétlenül, ha van, akkor útlevelet. Ha nincsen, de van új típusú személyid, akkor az is megfelel. Van, hogy elfogadják a régi személyit is, de erre nem lehet bizton számítani. Forintban lehet fizetni a benzinkútnál, boltban és az étteremben is. Kopó alkatrészekből és szerszámokból feltétlenül legyen nálatok. Hazaérni sötétben fogunk, ezért feltétlen legyen nálad meleg ruha, márciusban bizony ekkor már elég hűvös van.

FONTOS:

Mivel külhoni ország területére lépünk, H betű legyen a járműveketen!

Egyészségügyi csomag legyen mindenkinél! Ezt vegyétek komolyan!

Minden lámpa égjen a motorodon!

Ha esetleg úgy alakul az időjárás, hogy talajmenti fagyok, ónos eső, hófúvás lehetségesek, akkor a túra elmarad.

Egyéb információ a fórumban. Ha valami gondod támad útközben, akkor keresd a szervezőt:

Varga György (30) 212 1409

Ne feledd, ha motoron ül, csak SMS-t tud fogadni!


A rendezvényre eddig összesen 35 tag jelentkezett.