Események, Rendezvények:

Pest


Az indulás reggel 8-ra volt tervezve Csongrádon, a Lidl parkolóban. Természetesen ebből nem lett semmi, mert kicsit későbbre hagytuk a nagy sátor motorra felhelyezését. A 8 órás indulásból fél 9-es indulás lett. Elindultunk, Bajára, a Mol benzinkúthoz dél körül érkeztünk meg. Az úton kétszer tévedtünk el, és kb. 10 km-enként álltunk meg csomagot igazítani, térképet nézni, inni és persze pisilni :). Baján már ketten vártak minket (Kisfiú és Boti). Ők Gyuláról jöttek turbóhűtéses gépezetekkel. Bolondot felhívtuk, fél óra múlva ő is megjelent. Pacsi és minden egyéb, indultunk tovább.



A Dunántúlon már ritkábban álltunk meg pihenni és kevesebbszer is tévedtünk el. :) Dombóváron is megálltunk lazítani egy kicsit, mikor tovább indultunk, Dóczi motorja behalt. Kilőtte a hengerfejtömítést (ami nem is kéne bele…). Bolond, Boti és Kisfiú elindultak Kaposszerdahelyre utánfutót küldeni a beteg motorért. Brown és Dóczi ottmaradt. 1,5 óra várakozás után már telefonáltunk és még azt se tudták, hogy el tudnak-e jönni értünk. Na ekkor Barna szerszámért kiáltott: " Próbáljuk meg még egyszer ! ". Közben megérkeztek a Szegváriak Simsonokkal és egy autóval. Nekiálltunk szerelni a gépezetet, de még rosszabb lett a helyzet :(. Ekkor úgy döntöttünk, hogy berakjuk a motort egy házhoz és kocsival bevitték Dóczit.


Fél 10-re odaértünk, nem kell ecsetelni, eléggé kivoltunk már. Így tettük meg a 250 km-es távot 13 óra alatt… Regisztráltunk, felállítottuk a sátrat(addigra már mindenen vízpára állt), majd körbejártuk a tábort csodálni a szuper gépeket :).



Másnap reggel 7 óra körül keltünk. Csobbanni nem mentünk, a délelőtt főképp punnyadással telt. Délbe megérkezett Dóczi apja. Délután 2 órakor volt a csigafutam, ezen a régiónkból senki sem vett részt. Ezután következett a hegyi felfutó. Ezen Bolond részt vett, hogy hanyadik helyezéstért el, azt még nemtudni :). 6 órakor kezdődött a felvonulás. Nagyon jó érzés volt ennyi Simsont egyszerre látni! Bevonultunk a Kossuth térre a Simsonokkal, Varga Gyuri készített csoportképet, majd az elnökünk, Marci mondott egy kisebb beszédet, ami szerintem nagyon megható volt, kár hogy a végét nem lehetett rendesen hallani :(. Utána elindultunk szép rendezetten vissza a táborba.



Visszaérkezésünk után Barna és Bolond elmentek a Tesco-ban található minőségi árucikkeket szemrevételezni és venni ezt-azt. Majd a visszaindulásnál akadt egy kis probléma Barna gépével, a túradobozba pakolt cuccok elhúzták őt az egyik jobbos kanyarban, aminek folyományaként felnyalta a Tesco parkoló nem éppen ízletes aszfaltburkolatát. Visszaérkezve gyors elsősegélyben részesítették, semmi komoly baja nem esett, tegyük hozzá. Na ezek után 8 óra fele lezajlott az eredményhirdetés, majd fél óra múlva elkezdődött a fergeteges Blues Tranzit zenekar élő koncertje. A szünetben volt a tombola sorsolás, ahol Bolond nyert egy szép Simsonos bögrét, Botond pedig egy tökjó és masszív zárat. Vasárnap reggel megreggeliztünk majd irány a gyorsulási verseny és a Streetfighter show Ferenczik Zoltánnal az élen :). Délután jött az ügyességi verseny a tavalyihoz képest kicsit nehezített pályával, így izgalmasabb megmérettetésben lehetett részünk. Ezután következett az Öko gyorsulás, sajnos régiónkból senki nem nevezett be erre az érdekes párbajra. 18 órakor megtartottuk a Motor szépségversenyt, ahol szerintem kevés volt a két kategória. Ezután kicsit előrehozott eredményhirdetés volt. Innentől némelyik Simsonos pajti már csomagolt és elindult haza :(.

Hétfő reggel korán keltünk, összepakoltunk, Bolond még utoljára megszólaltatta nagyhangú gázkürtjét aztán elindultunk hazafelé, de már két új ismerőssel oldalunkon :).

A hazaút kicsit gördülékenyebben ment mint az oda vezető. Nem álltunk meg 20 kilóméterenként, most kibírtuk ötvenenként megállni :). Szeged előtt 11 kilométerrel Boti Schwalbéja megadta magát… se kép se hang. Pár perces szerelés eredménye: eldugult a tartalékállás a benzincsapban, ő meg elfelejtett idejében tankolni. Szerencsére Kisfiú hozott magával "vándorbenzint" :), abból megtankolták a fecskét és szálltunk tovább a szegedi Tesco parkolóba, ahol a csapat szétvált, ki-ki a maga útjára.



Az egész Makói régió nevében köszönjük ezt a fergeteges rendezvényt!

Szöveg: Dóczi, Brown
HTML: Dóczi